zaterdagvoormiddag 27 februari

Het huwelijk tussen Creativiteit & Rendabiliteit

 

Is er binnen de hedendaagse architectuur nog plaats voor creatieve architectuur? Slorpen de domeinen administratie, management, wetgeving, probleemoplossend denken, rendement … niet meer en meer de ruimte op van de creativiteit?

Architectuur is onlosmakelijk gekoppeld aan het begrip creativiteit. Binnen de opleiding wordt deze creativiteit gestimuleerd door atelierwerking en vormgevingsvakken. In de latere beroepsfase krijgt de conceptuele creativiteit het verlengstuk, de projectrealisatie.

Bij de projectrealisatie durft het schoentje al eens te knellen. Uitgetekende concepten blijken in de praktijk nauwelijks uitvoerbaar, vergen een enorme voorstudie, zijn gekoppeld aan onverantwoorde financiële uitvoeringskosten, …

Zaterdag 27 februari geeft architect Nico Verdickt , van Verdickt & Verdickt architecten, toelichting hoe hun bureau creativiteit & rendement op elkaar afstemmen.
In het verlengde geeft Dhr. Bart Vanhalle van aannemersbedrijf Cordeel aan hoe zij projecten op maat ervaren en het rendement dat dient gehaald te worden.

Doorheen beide verhalen loopt de verbouwing van de WDT-loods als rode draad en dit op locatie!


Datum & Tijdstip:
• Zaterdagvoormiddag 27 februari van 10.00u tot 13.00u

Locatie:
• Verdickt&Verdickt architecten - Oranjestraat 44 - 2060 Antwerpen
• Werfbezoek aan de WDT-loods

Inschrijven:
Omwille van organisatorische redenen (helmen en catering) is inschrijven verplicht voor 24 februari. Graag een bericht van jouw aan- of afwezigheid hieronder.

Met vriendelijke groeten en tot dan!

Hans<< terug